در هر خانهای انواع و اقسام ظروف استفاده میشود. ظروف مورد استفاده لزوما برای پخت و پز نیستند بلکه میتوان از آنها برای دکور استفاده کرد از این رو نقره و سیلور نه تنها در آشپزخانه منازل بلکه به عنوان شی تزئینی در دکوراسیون بر روی در و دیوار و یا روی میز ادارجات و … استفاده میشود. ظروف نقره و سیلور به قدری زیبا هستند که واقعا نمیتوان از آن گذشت. تمیز کردن ظروف سیلور و نقره یکی از راههای بازسازی آن است که میتوان به روشهای مختلف انجام داد.
تمیز کردن ظروف نقره و سیلور
سطوح ظروف نقره و سیلور پس از مدتی تیره و کدر خواهند شد زیرا گوگرد موجود در هوا با نقره و سیلور واکنش داده و ترکیبی به نام سولفید نقره به وجود میآورد که باعث تغییر رنگ و کدر شدن آن میشود. به طور کلی ظروف نقره و سیلور را میبایست هر چند وقت یک بار گردگیری کرد تا بیش از حد تغییر رنگ ندهند. بازسازی ظروف سیلور از طریق تمیزکاری امکان پذیر است که در ادامه به انواع روشهای موجود اشاره میشود. حتما به خاطر داشته باشید که در کلیه مراحل از دستکش استفاده کنید تا دستان شما رنگ نگیرند.
واکس نقره
واکس نقره یکی از روشهای بازسازی ظروف سیلور است. با استفاده از حوله یا پارچه محکم و نرم، واکس را روی لکههای تیره ظروف نقره مالش دهید و اگر نیاز است با کمی آب حوله را مرطوب کنید. ظروف نقره، مستعد ایجاد خش بوده در نتیجه هنگام مالش حوله بر روی سطوح، از حرکات دایرهوار (دورانی) بپرهیزید. برای پیشگیری از ایجاد رد یا لکه دستمال بر روی سطوح، حوله را مدام پشت و رو کنید و بعد از تمیز کردن ظروف، آنها را با آب گرم بشویید تا هیچ اثری از واکس بر روی آن باقی نماند. در انتها با یک پارچه نرم، ظرف را کاملا خشک کنید تا برق بیفتد.
فویل آلومینیوم
تمیز کردن ظروف سیلور و نقره توسط فویل آلومینیومی امکان پذیر است. داخل یک سطل پلاستیکی را با فویل آلومینیومی بپوشانید و ظرف نقره یا سیلور را طوری درون سطل قرار دهید که حداکثر تماس را با سطوح براق آلومینیومی داشته باشد. محلولی از جوش شیرین و آب جوش به نسبت ۱ به ۴ تهیه کنید و داخل سطل که ظروف در آن هستند بریزید. 15 دقیقه فرصت دهید ظروف به همان حالت باقی بمانند تا واکنش میان نقره و آلومینیوم شکل بگیرد. در پایان ظرف را با آب سرد و مواد شوینده ملایم بشویید و با حوله نرم آن را خشک کنید.
سس گوجه فرنگی
سس گوجه فرنگی راهکاری ایدهآل برای بازسازی ظروف سیلور و تمیز کردن لکههای کوچک است. مقداری سس گوجه فرنگی را روی دستمال ریخته و روی لکههای تیره به وجود آمده مالش دهید. بعد از گذشت ۱۵تا 20 دقیقه، با استفاده از یک اسفنج نرم یا مسواک نرمی که دیگر از آن استفاده نمیشود، سطح ظرف را تمیز کنید.
سرکه سفید
سرکه سفید یکی از بهترین راهکارها برای تمیز کردن ظروف سیلور و نقره است. یک دوم لیوان سرکه سفید و دو قاشق جوش شیرین را با یکدیگر ترکیب کرده و ظروف سیلور و نقره را برای دقایقی درون محلول قرار دهید. پس از خارج کردن ظروف از محلول، آنها را با آب سرد شسته و با حوله نرم، کامل خشک کنید تا ظروف صیقل داده شده و بدرخشند.
نشاسته ذرت
نشاسته ذرت، آرد سفید رنگی است که از ذرت به دست میآید. برای بازسازی ظروف سیلور کمی نشاسته ذرت را با مقداری آب ترکیب کنید تا حالت خمیری پیدا کند. سپس با یک دستمال آشپزخانه کتان خمیر به دست آمده را بر روی ظروف نقره و سیلور مالش دهید تا سیاهی آن گرفته شود.
شیشه پاک کن
بعضی از ظروف نقره و سیلور به طور جزئی سیاه شدهاند که خیلی به چشم نمیآیند و فقط برای اینکه بیشتر کدر نشود میخواهید اقدام به تمیزکاری نمایید. با استفاده از شیشه پاک کن میتوانید بازسازی ظروف سیلور را انجام دهید طوریکه شیشه پاک کن را بر روی اسفنج یا دستمالی نخی اسپری کرده و آن را به ظرف نقره و سیلور بکشید تا برق بیفتد.
پماد جلاسنج
نوعی پماد جلا دهنده وجود دارد که برای بازسازی ظروف سیلور و نقره از آن استفاده میشود. کافی است به اندازه یک نخود یا حتی بیشتر از آن را به سطح ظرف مالیده و سپس توسط دستمالی دیگر روی آن چندین بار بکشید تا جلا داده شود. پماد جلاسنج در فروشگاههای ابزارآلات موجود است.
خمیردندان
خمیردندان یکی دیگر از مواردی است که میتوان توسط آن به تمیز کردن ظروف نقره و سیلور پرداخت. کافی است کمی خمیردندان را روی ظروف سیلور و نقره زده و با دستمالی نرم یا مسواک آن را مالش دهید تا برق بیفتد. اگر ظروف بیش از حد سیاه شدهاند میتوانید خمیردندان را در ترکیب با مواد دیگر استفاده کنید:
- خمیردندان+ مایع ظرفشویی+ آب داغ: ترکیب به دست آمده را با دستمال یا مسواکی نرم روی ظروف سیلور ونقره کشیده و پس از اتمام کار آن را با آب داغ بشویید.
- خمیردندان+ پودر صابون+ آمونیاک: کمی پودر صابون رنده شده را در مقدار کافی آب داغ ریخته و به آن خمیردندان و چند قطره آمونیاک اضافه کنید. سپس محلول به دست آمده را روی ظروف سیلور و نقره کشیده تا تمیز شوند. در پایان ظرف را با آب نیم گرم بشویید.
آب لیمو شیر خشک
یکی دیگر از راهکارهای موجود برای بازسازی ظروف سیلور و نقره استفاده از آبلیمو ترش و شیر خشک است. یک قاشق غذاخوری آبلیموترش تازه را با نصف فنجان شیر خشک و یک دوم لیوان آب ترکیب کرده و ظروف نقره را درون آن قرار دهید. اگر محلول برای ظروف نقره و سیلور مورد نظر کم است کافی است نسبتهای گفته شده را به مقدار نیاز چند برابر بیشتر استفاده کنید. به مدت چند ساعت اجازه دهید ظروف درون محلول باقی مانده تا جرم و کثیفیهای آن گرفته شود.
ژل ضد عفونی کننده دست
ژل ضد عفونی کننده دست یک ماده ایدهال برای بازسازی ظروف سیلور و نقره است که به عنوان جلا دهنده عمل می کند. کافی است مقداری از آن را روی ظرف نقره یا سیلور ریخته و با پارچه نرم همه قسمتها را مالش دهید. در انتها با آب نیمه گرم ظرف را بشویید و خشک کنید تا اثرات برق افتادن به وضوح معلوم شود.
بدون دیدگاه